tiistai 3. helmikuuta 2015

Mustikkapiirakka


Kananmuna, sokeri, vaniljasokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe, öljy, maito, mustikka, tomusokeri ja perunajauhot odottavat innokasta kokkia. Kuka arvaa, mitä tänään tehdään?

MUSTIKKAPIIRAKKA

Pohja:
2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ dl öljyä
1 dl maitoa

täyte:
3 dl mustikoita
1 dl tomusokeria
2 tl perunajauhoja


 1. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää sokeri ja vaniljasokeri.

  2. Riko kananmunat ja sekoita jauhojen kanssa.
 
 
 3. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi.

4. Voitele piirakkavuoka ja kaada taikina voideltuun vuokaan.

 5. Sekoita tomusokeri ja perunajauhot mustikoiden joukkoon.
 
 6. Kaada mustikat taikinan päälle.

 7. Paista 200 °C:ssa noin 25 minuuttia.
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti