tiistai 3. helmikuuta 2015

Teeleivät

Vehnäjauhot, grahamjauhot, leivinjauho, suola, sokeri, öljy ja maito odottavat innokasta kokkia. Kuka arvaa, mitä tänään tehdään?

TEELEIVÄT

2 dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja
 
 
2 dl grahamjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl sokeria
2 rkl ruokaöljyä
2 dl maitoa

Porkkanateeleivät:
Lisää ohjeeseen dl raastettua porkkanaa


1. Mittaa kulhoon kaikki kuivat aineet (jauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola) ja sekoita ne keskenään puuhaarukalla.

 
2. Lisää joukkoon öljy ja maito (ja porkkana).

3. Jauhota sormenpäät ja taputtele taikina kahdeksi litteäksi levyiksi. Paina veitsen tylpällä reunalla tai taikinapyörällä leipien pintaan kuvio, joka jakaa pinnan neljäksi lohkoksi.

4. Paista teeleivät 225 °C:ssa noin 15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti